You are here

Stiže beba? - Torba za porodilište

Stiže beba? - Torba za porodilište

Puno budućih mama ostavi za poslednji  trenutak pakovanje putne torbe za bolnicu, pa ih na momenat uhvati panika. Šta spakovati?

Od ličnih dokumenata i nalaza za prijem u bolnicu vam je potrebno:

  • Lična karta
  • Overena zdravstvena knjižica
  • Važeći  uput za bolnicu
  • Rezultati  krvne grupe i Rh faktora
  • Rezultat Hbs antigena
  • Nalaz poslednje rađenog ultrazvuka
  • Uverenje o državljanstvu za oba roditelja i venčani list ako ste u braku

Pribor za ličnu higijenu:

Hidrogen, magija iz kućne apoteke

h2o2

Vodonik-peroksid, hidrogen ili H2O2 je nestabilno jedinjenje vodonika i kiseonika koje se vrlo lako razlaže na vodu i slobodan kiseonik. Upravo je ovaj vrlo reaktivni molekul kiseonika odgovoran za dejsto hidrogena, naime oksidativno razlaže mikroorganizme i vrši dezinfekciju. Reakcija razlganja je praćena stvaranjem pene. U promet dolazi u raznim koncentracijama, a za rane i za domaćinstvo koristiti  taj od 3% jer sve ostale koncentracije nagrizaju kožu.

Sezona jačanja imuniteta

Sezona jačanja imunitet

Pred zimsku sezonu virusa, bakterija neophodno je na vreme otpočeti  jačanje organizma i stimulaciju imuniteta.

Na tržištu ima dosta kvalitetnih i dobrih preparata za pravilno funkcionisanje odbrambenih aparata organizma, bitno je pronaći adekvatan, koji zadovoljava naše potrebe. 

 

To su uglavnom preparati koji sadrže:

Putna apoteka

putna apoteka

Krećemo na odmor!  Bez obzira da li je u pitanju planina, jezero, reka, kampovanje ili more u koferu punom garderobe trebala bi da nam se nađe i mala putna apoteka, kako bi bez glavobolje prošao odmor!

Ovo su neki osnovni proizvodi koje Vam predlažemo da ponesete:

- Ako neko od odraslih ili dece ima mučninu tokom vožnje, trebalo bi pola sata pre polaska da popiju “tabletu za vožnju”,  i da se ponesu, jer ako je put duži od šest do osam sati  vožnje treba da se uzme još jedna doza. Ove tablete nisu namenjene deci manjoj od dve godine.